fbpx

World Feeder: Πρεμιέρα με νίκη για την Τόλιου στην Αττάλεια

World Feeder: Πρεμιέρα με νίκη για την Τόλιου στην Αττάλεια

Με νίκη ξεκίνησε η Κατερίνα Τόλιου τους αγώνες της στο World Table Tennis Feeder της Τουρκίας, που διεξάγεται στην Αττάλεια.

Η Τόλιου βρέθηκε απευθείας στο κυρίως ταμπλό των “64” και στον 1ο γύρο νίκησε την Τετάρτη (29/3) με 3-2 σετ την Ιταλίδα Τζιόρτζια Πικολίν, η οποία βρίσκεται πάνω από 100 θέσεις ψηλότερά της στο διεθνές ranking list (Νο 78).

Την Πέμπτη (30/3), η Ελληνίδα πρωταθλήτρια δίνει τον αγώνα της για τον γύρο των “32” και αναμετριέται με τη νεαρή Γερμανίδα Φρανζίσκα Σράινερ.

Αν η Τόλιου επικρατήσει, τότε στις “16” θα συναντήσει, τη νικήτρια από τον αγώνα Ματέγια Γιέγκερ (Κροατία)-Βαν Γιουάν (Γερμανία).

Η Τόλιου (νούμερο 192 αυτή την εβδομάδα στην παγκόσμια κατάταξη) είχε μάθει αντίπαλο πριν από την ολοκλήρωση των προκριματικών γκρουπ, αφού και η Πικολίν απέφυγε αυτή τη διαδικασία και ήταν κατευθείαν στο ταμπλό.

Δεν μπήκε καλά στον αγώνα κι έδωσε την ευκαιρία στην Πικολίν να δημιουργήσει μία διαφορά (9-4) και τελικά να προηγηθεί, όμως στη συνέχεια ανέβασε αισθητά την απόδοσή της. Κρίσιμο ήταν το 2ο σετ. Η αμυντικού στυλ διεθνής μας προηγήθηκε 9-5 και δέχτηκε την ισοφάριση, αλλά μετά “υποχρέωσε” πρώτα σε λάθος την αντίπαλό της και σε πόντο διαρκείας πήρε το σετ με εντυπωσιακό χτύπημα στην ευθεία.

Η Πικολίν γενικά είχε ευχέρεια στις επιθέσεις με το forehand και καλό κοντρόλ, άλλωστε προερχόταν από τρεις σερί νίκες κόντρα στην πρωταθλήτριά μας σε μεγάλες διοργανώσεις των τελευταίων ετών. Η Τόλιου όμως, τη δυσκόλεψε με πιεστικές κομμένες μπάλες, ενώ έπαιξε καλά το φάλτσο-άφαλτσο για να την μπερδέψει. Ακολούθησε πλάνο με λίγα forehand spin και της βγήκε.

Στο καθοριστικό 5ο σετ έκανε δυνατό ξεκίνημα παίζοντας διαφορετικές μπάλες στο forehand της Πικολίν. Προηγήθηκε με 4-1 και η αντίπαλη πλευρά πήρε τάιμ άουτ. Απόλυτα έτοιμη και σταθερή η Τόλιου μεγάλωσε τη διαφορά, την έφτασε στο +6 (8-2) και έφτασε στο τελικό 3-2 σετ (8-11, 11-9, 11-6, 7-11, 11-3).

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Πινγκ Πονγκ