fbpx

Greek Para Open 2023: Στις 130 οι συμμετοχές για το διεθνές τουρνουά στην Κεφαλονιά

Greek Para Open 2023: Στις 130 οι συμμετοχές για το διεθνές τουρνουά στην Κεφαλονιά

Το 2ο διεθνές όπεν, αλλά και το 5ο στη σειρά των Para Events της παγκόσμιας ομοσπονδίας (ITTF) θα φιλοξενήσει η Κεφαλονιά, επτά μήνες μετά τη σπουδαία αρχή με το 1ο διεθνές τουρνουά επιτραπέζιας αντισφαίρισης στη χώρα μας (30/3-2/10).

Το 2ο Greek Para Open 2023 στο νησί του Ιόνιου Πελάγους θα διεξαχθεί το τριήμερο 28-30/4 και θα γίνει στο Αργοστόλι, και συγκεκριμένα στο κλειστό γυμναστήριο «Αντώνης Τρίτσης», που ήδη εμφανίζει σημαντική εμπειρία σε εκδηλώσεις του ολυμπιακού αθλήματος.

Ο τελικές δηλώσεις συμμετοχής έφτασαν τις 130 και προέρχονται από 22 χώρες από όλο τον κόσμο. Διοργανώτρια είναι η ΕΑΟΜ-ΑμεΑ (Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες), σε συνεργασία φυσικά με την ΕΦΟΕπΑ (Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης), τον δήμο Κεφαλονιάς, την Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλονιάς και Ιθάκης, αλλά και τον τοπικό Α.Σ.Ε.Α. Κεφαλονιά και Ιθάκη, που είναι μέλος της ΕΦΟΕπΑ.

Οι 130 δηλώσεις στο ITTF Fa 20 Greek Para Open 2023, όπως τιτλοφορείται διεθνώς, χωρίζονται σε 95 άνδρες και 35 γυναίκες. Επίσης, 36 αθλητές είναι από τις κατηγορίες σε αμαξίδιο και 94 από τις κατηγορίες ορθίων. Το τουρνουά περιλαμβάνει τα αγωνίσματα του απλού και του διπλού.

Οι συμμετοχές από την Ελλάδα θα είναι 9, με 6 άνδρες και 3 γυναίκες. Τρεις αγωνιστικές παρουσίες στους άνδρες θα έχει και η Κύπρος κι από κει και πέρα θα έχουν αθλητές οι χώρες: Αυστραλία, Αυστρία, Βέλγιο, Τσεχία, Ισπανία, Γαλλία, Μεγάλη Βρετανία, Χονγκ Κονγκ, Ιράκ, Ισραήλ, Ιταλία, Ιαπωνία, Καζακστάν, Κορέα, Νιγηρία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Ουκρανία και Ουρουγουάη.

Την Οργανωτική Επιτροπή του όπεν αποτελούν ο δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος (πρόεδρος), η πρόεδρος της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ, Ιωάννα Καριοφύλλη (αντιπρόεδρος), ο πρόεδρος της ΕΦΟΕπΑ Κώστας Παπαγεωργίου, ο αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης Σταύρος Τραυλός, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Αργοστολίου Διονύσης Μινέτος, ο αντιπρόεδρος του Α.Σ.Ε.Α. Κεφαλονιά και Ιθάκη Βίκτωρ Ρουχοτάς και το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ και υπεύθυνος εθνικών ομάδων Κωνσταντίνος Σιάχος (μέλη).

Διευθυντής αγώνων είναι και φέτος ο Πολυχρόνης Πολίτσης, προπονητής του Α.Σ.Ε.Α. Κεφαλονιά και Ιθάκη και πρώην διεθνής αθλητής στα άτομα με αναπηρίες. Competition manager ορίστηκε από την ITTFο Βραζιλιάνος Εντμίλσον Πινέιρο και επιδιαιτητής ο Φινλανδός Άσκο Ράσινεν.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Πινγκ Πονγκ