fbpx

Παγκόσμιο: Δύο ακόμα χρυσά μετάλλια για την Κίνα σε διπλό ανδρών και διπλό γυναικών

Παγκόσμιο: Δύο ακόμα χρυσά μετάλλια για την Κίνα σε διπλό ανδρών και διπλό γυναικών

Η Κίνα πανηγύρισε την Πέμπτη (27/5) δύο ακόμα χρυσά μετάλλια στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ατομικών αγωνισμάτων του Ντουρμπάν, στο διπλό μικτό.

Στο διπλό ανδρών με τους Γουάνγκ Τσουτσίν και Φαν Ζεντόνγκ και στο διπλό γυναικών με τις Τσεν Μενγκ και Γουάνγκ Γιντί. Και στους δύο τελικούς κατέβαλλαν ζευγάρια από την Κορέα, τα οποία βέβαια, αναλογικά, επίσης έφτασαν σε μεγάλη διάκριση από την πλευρά τους.

Επιπλέον, η Κίνα θα πετύχει το απόλυτο στη Νότια Αφρική, αφού στο απλό οι φιναλίστ του τελικού είναι δική της υπόθεση με τον Φαν Ζεντόνγκ και τον Γουάνγκ Τσουτσίν στους άνδρες και τη Σουν Γινγκσά και τη Τσεν Μενγκ στις γυναίκες. Αύριο Κυριακή γράφεται και το φινάλε στο 2ο, μετά το πολύ μακρινό 1939, Παγκόσμιο πρωτάθλημα της αφρικανικής ηπείρου. Στις 14:00 ώρα Ελλάδας αρχίζει ο τελικός του απλού γυναικών και στις 15:00 εκείνος του απλού ανδρών.

Στον τελικό του διπλού ανδρών οι Κινέζοι Γουάνγκ Τσουτσίν/Φαν Ζεντόνγκ αναμετρήθηκαν με τους Κορεάτες Λιμ Γιονγκχούν/Γιανγκ Βουτζίν. Πριν από δύο χρόνια, στις ΗΠΑ, είχαν μείνει εκτός μεταλλίων, φέτος όμως αποδείχτηκαν πολύ δυνατοί και πήραν την πρωτιά με νίκη 3-0 σετ. Προηγήθηκαν στην παράταση και μετά πέρασαν το παιχνίδι τους για να φτάσουν στην ευρεία νίκη (13-11, 11-6, 11-5). Να σημειωθεί ότι ο Λιμ και ο Γιανγκ είχαν φτάσει και στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2021 στο καθοριστικό ματς για το χρυσό μετάλλιο και είχαν χάσει με 3-1 σετ από τους Σουηδούς Ματίας Φαλκ/Κρίστιαν Κάρλσον. Ο Γουάνγκ εξάλλου, έχει ήδη πανηγυρίσει την 1η θέση και στο διπλό μικτό. Οι Γερμανοί Πάτρικ Φρανζίσκα/Ντιμίτρι Οβτσάροφ και οι Κορεάτες Λι Σανγκσού/Τσο Νταεσόνγκ κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο.

Το βράδυ έγινε ο τελικός του διπλού γυναικών, όπου επίσης καταγράφηκε “μονομαχία” Κίνας με Κορέα. Η Τσεν Μενγκ με τη Γουάνγκ Γιντί είχαν τις λύσεις σε κάθε δύσκολη στιγμή, ακόμα και στο 3ο σετ όπου έχαναν 7-4 και μετά χρειάστηκε να σώσουν σετ πόιντ. Επιβλήθηκαν με 3-0 σετ των Τζεόν Τζιχέ/Σιν Γιουμπίν, οι οποίες την Παρασκευή (26/5) στα ημιτελικά είχαν αποκλείσει κινεζικό δίδυμο (11-8, 11-7, 12-10). Τόσο η Τσεν όσο και η Γουάνγκ χάρηκαν πρώτη φορά τον παγκόσμιο τίτλο σε αυτό το αγώνισμα. Την 3η θέση πήραν οι Κινέζες Σουν Γινγκσά/Γουάνγκ Μανγιού και οι Γιαπωνέζες Μίγιου Κιχάρα/Μίγιου Ναγκασάκι.

Στους ημιτελικούς του απλού το μεγαλύτερο ενδιαφέρον συγκέντρωνε η συνάντηση της Σουν Γινγκσά με τη Χίνα Χαγιάτα, επειδή έμπαινε το ερώτημα αν η Γιαπωνέζα μπορούσε να προκαλέσει κι άλλη έκπληξη ύστερα από εκείνη των προημιτελικών απέναντι στη Γουάνγκ Γιντί. Το νούμερο 1 του ταμπλό όμως, συνέχισε τις εξαιρετικές εμφανίσεις και με σκορ 4-1 πέρασε στον τελικό. Επίσης με 4-1 σετ επικράτησε στον κινεζικό “εμφύλιο” η Τσεν Μενγκ της Τσεν Σινγκτόνγκ. Η Χαγιάτα και η Τσεν θα φορέσουν στο στήθος το χάλκινο μετάλλιο.   

Κινέζοι αναμετρήθηκαν στα ημιτελικά των ανδρών. Το 1ο φαβορί, ο σημερινός παγκόσμιος πρωταθλητής Φαν Ζεντόνγκ, επικράτησε του Λιανγκ Τζικούν με 4-2 σετ και θα υπερασπιστεί τον τίτλο του. Απέναντί του θα βρεθεί ο Γουάνγκ Τσουτσίν, ο οποίος έκαμψε με 4-1 σετ τον τρεις φορές νικητή του αγωνίσματος Μα Λονγκ. Ο Μα και ο Λιανγκ αρκούνται στην 3η θέση.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Πινγκ Πονγκ